czas przygotowania: 105 MINUT
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE
Mąkę należy przesiać do miski i zrobić wgłębienie. Następnie wrzucić do niego pokruszone drożdże, posypać je cukrem i zalać letnią wodą. Lekko wymieszać od środka i posypać odrobiną mąki. Następnie miskę należy przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce (na około 15 minut). Na koniec dodać sól i oliwę. Wszystko razem wyrabiać tak długo, aż ciasto będzie elastyczne i zacznie odchodzić od miski (około 5-7 minut). Ponownie wszystko przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.
Blaszkę lekko wysmarować oliwą i oprószyć mąką. Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 części, rozpłaszczyć ręką na cienkie placki z lekko wyższym brzegiem. Przełożyć na blachę i odstawić na 10 min.
Każdy placek posmarować 1 łyżką sosu Salsa Mexicana, dodać chorizo, odsączoną fasolę i kukurydzę, a wszystko przykryć plastrami mozarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230°C i piec około 10-13 minut.