Pieczarki faszerowane

czas przygotowania: 45 MINUT

SKŁADNIKI

Pieczarki
15 - 20 sztuk
Kasza jaglana
1 szklanka
Woda
1 szklanka
Posiekana natka pietruszki
2 łyżeczki
Sos Adżika
1 łyżka
Mozarella
10 dag
Oliwa z oliwek
1
Pieprz
Szczypta
Sól
Szczypta

PRZYGOTOWANIE

Kaszę gotujemy wcześniej zgodnie ze wskazówkami producenta. Po ugotowaniu i odcedzeniu dodajemy sos adżika, natkę pietruszki i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Kapelusze pieczarek obieramy ze skórki, układamy w naczyniu żaroodpornym i wypełniamy farszem z kaszy. Na koniec polewamy odrobina oliwy i posypujemy startym serem mozzarella. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut.

<

do tego przepisu użyliśmy:

Sos Adżika

KUP TERAZ

0
Twój koszyk jest pusty

Razem zadbamy o Twój stół, proponując wykwintne, niecodzienne i wyszukane artykuły spożywcze oparte na najlepszych składnikach i tradycyjnych recepturach.

POZNAJ NASZE PRODUKTY
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Czytaj więcej
Akceptuję
Nie akceptuję