Łopatka w sosie cygańskim

czas przygotowania: 120 MINUT

SKŁADNIKI

Łopatka wieprzowa
700 g
Pieczarki
150 g
Cebula
1 sztuka
Papryka konserwowa Reypol
1 słoik
Sos Cygański Reypol
300 g
Olej rzepakowy
1 łyżka
Sól
Szczypta
Pieprz
Szczypta
Czosnek granulowany
Szczypta

PRZYGOTOWANIE

Pieczarki umyj i wraz z papryką pokrój w plastry, obraną cebulę pokrój w piórka. Łopatkę pokrój w plastry, kostkę bądź duże, grube paski. Mięso przypraw solą, pieprzem, czosnkiem i odstaw na godzinę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, a następnie lekko podsmaż mięso. Przełóż je do naczynia żaroodpornego przykrywając pieczarkami, cebulą oraz papryką, a następnie całość zalej sosem.
Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 st piekarnika na 60 min. Gotowe danie doskonale sprawdzi się z ryżem oraz surówką.

<

do tego przepisu użyliśmy:

Sos Cygański

KUP TERAZ

0
Twój koszyk jest pusty

Razem zadbamy o Twój stół, proponując wykwintne, niecodzienne i wyszukane artykuły spożywcze oparte na najlepszych składnikach i tradycyjnych recepturach.

POZNAJ NASZE PRODUKTY
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Czytaj więcej
Akceptuję
Nie akceptuję