Sałatka meksykańska z kurczakiem

czas przygotowania: 45 MINUT

SKŁADNIKI

Ziemniaki
4 sztuki
Marchew
2 sztuki
Jajka
2 sztuki
Filet z kurczaka
300 g
Olej rzepakowy
2 łyzki
Czerwona fasola
Mała puszka
Kukurydza
Mała puszka
Groszek
Mała puszka
Natka pietruszki
Pęczek
Czerwona cebula
1 sztuka
Sos Salsa Mexicana
6 łyżek
Sól
Szczypta
Pieprz
Szczypta

PRZYGOTOWANIE

Ziemniaki w mundurkach i marchew pokrojone w kostkę gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. W czasie gotowania filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Oprószamy solą i pieprzem. Ugotowane na twardo jaja również kroimy w kostkę. Fasolę, groszek i kukurydzę osączamy z zalewy, natkę pietruszki oraz cebulę siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy salsę mexicana i dokładnie mieszamy.

<

do tego przepisu użyliśmy:

Sos Salsa Mexicana

KUP TERAZ

0
Twój koszyk jest pusty

Razem zadbamy o Twój stół, proponując wykwintne, niecodzienne i wyszukane artykuły spożywcze oparte na najlepszych składnikach i tradycyjnych recepturach.

POZNAJ NASZE PRODUKTY
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Czytaj więcej
Akceptuję
Nie akceptuję