Sos pomidorowy z unikalną kompozycją naturalnych ziół i przypraw. Dzięki starannie dobranym przyprawom, uzyskaliśmy produkt, który charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i wysoką jakością. Sos włoski chętnie jest wykorzystywany w gastronomi i pizzeriach jako dodatek podnoszący walory smakowe.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 6 kg

Spaghetti z sosem włoskim

Składniki:
  • makaron typu spaghetti,
  • Sos włoski REYPOL,
  • 20 dag mięsa mielonego,
  • olej roślinny,
  • przyprawy: sól i pieprz,
  • żółty ser do posypania.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu - al dente. Przygotować sos. Na rozgrzanym tłuszczu lekko obsmażyć mięso mielone. Dodać Sos włoski REYPOL i dusić przez kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Gorący makaron ułożyć na talerzach, a następnie polać gorącym sosem. Danie posypać startym żółtym serem (najlepiej parmezanem).

Cannelloni z sosem włoskim

Składniki:
  • ok. 500 g mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1opakowanie Cannelloni,
  • 1 mozzarella,
  • kilka plastrów żółtego sera,
  • Sos włoski REYPOL.
Sos beszamelowy:
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • półtorej szklanki mleka,
  • przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
Rozpuścić masło w garnuszku, następnie dodawać mąkę ciągle mieszając, dbając o to żeby rozprowadzić ją równomiernie i nie przypalić. Dodawać powoli mleko, ciągle mieszając i czekając aż sos zgęstnieje. Następnie ściągnąć sos z ognia i dodać przyprawy według upodobań.

Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso mielone i doprawić je solą i pieprzem. Po 7- 8 minutach smażenia dodać Sos włoski REYPOL, dokładnie wymieszać. Po chwili zdjąć z ognia i dodać drobno pokrojoną mozzarellę. Napełnić rurki Cannelloni gotowym farszem, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Całość bardzo dokładnie zalać sosem beszamelowym i posypać żółtym serem. Gotowe danie piec w temperaturze 200°C przez 30 minut.


Sos pomidorowy z dodatkiem dużych kawałków ananasa, cebuli i rodzynek Jest to gotowe nadzienie do stosowania w wyrobach piekarskich i gastronomicznych. Ma charakterystyczny, oryginalny słodko-kwaśny smak. Idealnie nadaje się do pizzy, zapiekanek i różnych przekąsek. Doskonale komponuje się z innymi składnikami takimi jak szynka, ser, pomidory i zioła. Sos po zapieczeniu nie zmienia swojej konsystencji i zachowuje walory aromatyczno-smakowe.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 6 kg

Śledzie po hawajsku

Składniki:
  • 500 g matjasów,
  • 1/4 szklanki octu winnego z białego wina,
  • Sos hawajski REYPOL,
  • 1 szklanka przegotowanej wody.
Filety śledziowe dokładnie opłukać, zalać octem winnym i szklanką przegotowanej wody. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie dokładnie odsączyć. Tak przygotowane filety zalać Sosem hawajskim REYPOL. Szczelnie zamknąć i odstawić na trzy dni do lodówki.

Hawajskie naleśniki

Składniki - nadzienie:
  • Sos hawajski REYPOL,
  • 300 g szynki,
  • puszka kukurydzy konserwowej,
  • tarty żółty ser.
Składniki - Ciasto:
  • 150 g mąki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli
  • woda
  • olej roślinny do smażenia
Filety śledziowe dokładnie opłukać, zalać octem winnym i szklanką przegotowanej wody. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie dokładnie odsączyć. Tak przygotowane filety zalać Sosem hawajskim REYPOL. Szczelnie zamknąć i odstawić na trzy dni do lodówki.


Sos pomidorowy z dodatkiem papryki, pieczarek, cebuli, marchwi oraz ostrej pasty chilli, dodatkowo wzbogacony nutą czosnku. Charakteryzuje się ostrym smakiem. Doskonale nadaje się do dań gorących oraz zimnych przekąsek. Polecany przede wszystkim do placków ziemiaczanych, kopytek i wytrawnych naleśników. Podkreśla smak potraw grillowych, pieczonych i duszonych mięs.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 6 kg

Placki po węgiersku

Składniki:
  • 6-7 ziemniaków
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 2 jajka
  • ok. 10 łyżek mąki
  • przyprawy: pieprz, sól, papryka w proszku
  • olej roślinny
  • gęsta śmietana
  • Sos węgierski REYPOL
Ziemniaki i cebulę należy obierać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Następnie mieszamy i dodajemy jajka, mąkę oraz przyprawy do smaku.
Nakładamy gotową masę na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy z obu stron do czasu aż będą lekko brązowe.
Podajemy polane ciepłym Sosem węgierskim REYPOL.
Ozdabiamy śmietaną.

Bagietki z sosem węgierskim

Składniki:
  • Sos węgierski REYPOL
  • 1 bagietka
  • kilka plasterków boczku
  • starty żółty ser
Pokroić bagietkę w kromki.
Każdą kromkę posmarować Sosem węgierskim REYPOL, położyć plasterek boczku i posypać dużą ilością sera.
Ułożyć bagietki na blasze wyłożonej pergaminem.
Zapiekać grzanki w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez ok. 8 minut.


Gotowy sos pomidorowo-warzywny, zawierający w swoim składzie kawałki papryki, pomidora, ogórka konserwowego, cebuli. Doskonale nadaje się do dań zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecany jako gotowy sos do mięs, szaszłyków, drobiu, placków ziemniaczanych,
pyz, pulpetów, gołąbków, spaghetti, pizzy, zapiekanek i wielu innych potraw, do których mamy zamiar użyć sosu pomidorowego. Sos cygański – można wzbogacić dodając: pokrojoną kiełbasę, boczek.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 6 kg

Sos cygański z makaronem

Składniki:
  • Sos cygański REYPOL
  • Kilka plastrów boczku wędzonego
  • Makaron – penne/ muszelki
  • szczypiorek
  • olej roślinny
  • przyprawy
Makaron (najlepiej penne) ugotować al dente. Boczek pokroić w paseczki i podsmażyć na oleju. Dodać Sos cygański REYPOL i doprawić według upodobań. Makaron wyłożyć na talerz, polać gotowym sosem i posypać szczypiorkiem.

Kociołek cygański

Składniki:
  • 50 dkg boczku
  • 1 filet z kurczaka
  • 10 podgotowanych ziemniaków
  • 4 ogórki kiszone
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej roślinny do smażenia
  • Sos cygański REYPOL
Pokroić w kostkę filet z kurczaka i podsmażyć na oleju roślinnym. Następnie dodać pokrojone w plasterki boczek, posiekaną cebulę, czosnek, ogórki pokrojone w kostkę oraz kukurydzę. Dusić wszystko ok. 15 minut. Dodać Sos cygański REYPOL, w razie konieczności dodać trochę wody lub bulionu warzywnego. Podgrzewać do momentu zagotowania się sosu, następnie dodać pokrojone i podgotowane ziemniaki. Gotować jeszcze kilka minut, aż ziemniaki staną się miękkie.

Klopsiki w sosie cygańskim

Składniki:
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • 4 łyżki oleju roślinnego,
  • 4 łyżki tartej bułki,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki w proszku,
  • 1 szklanka bulionu,
  • przyprawy: sól, pieprz, natka pietruszki,
  • 600 g Sosu cygańskiego REYPOL.
Cebulę obrać, drobno posiekać, smażyć na rozgrzanym oleju do momentu kiedy się zeszkli. Do mięsa mielonego dodać przygotowaną wcześniej cebulę, jajko, bułkę tartą, pokrojoną pietruszkę, sól, słodką paprykę, pieprz. Wymieszać wszystkie składniki, a następnie uformować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć pulpeciki w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.
W garnku zagotować bulion i przełożyć do niego usmażone kulki. Wszystkie klopsiki powinny być zanurzone w bulionie. Dodać 2 słoiczki Sosu cygańskiego REYPOL i gotować potrawę ok. 30 minut. Pod koniec gotowania sos można doprawić do smaku ostrą papryką i pieprzem. Klopsiki podawać z ziemniakami lub kromką świeżego chleba.


Sos pomidorowy z dodatkiem krojonej w kostkę słodkiej papryki, czosnku oraz specjalnie dobranej mieszanki przypraw. Sos charakteryzuje się smakiem i aromatem świeżej papryki z wyraźnie wyczuwalnymi granulkami czosnku. Doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju zapiekanek, a także do drobiu i makaronu. Świetnie komponuje się z serem dlatego też stosowany jest z powodzeniem w piekarnictwie przy produkcji pizzy, pizzerek oraz paluchów pizzowych. Użycie gotowego sosu skraca czas przygotowania w/w produktów czego efektem jest obniżenie kosztów produkcji.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 6 kg

Szaszłyki z sosem paprykowo-czosnkowym

Składniki:
  • 50 dag piersi z kurczaka,
  • 25 dag boczku wędzonego,
  • 4 pieczarki,
  • 2 średnie cebule,
  • 1 papryka zielona,
  • 1 papryka czerwona,
  • 2 łyżeczki przyprawy curry lub innej przyprawy do kurczaka,
  • 2 łyżki oleju,
  • Sos paprykowo - czosnkowy REYPOL.
Piersi kurczaka pokroić w kostkę, włożyć do miski i marynować przez ok. 1 godz. w oleju i przyprawach. Pokroić boczek w plastry, oczyścić i pokroić papryki w kostkę. Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki. Po godzinie marynowania, nadziać wszystkie składniki na długie wykałaczki w dowolnej kolejności. Gotowe szaszłyki przyrządzić na grillu lub patelni, obsmażając z każdej strony, aż kurczak będzie miękki i soczysty. Podawać z Sosem paparykowo - czosnkowym REYPOL.

Wieprzowina w sosie paprykowo-czosnkowym

Składniki:
  • 500 g szynki wieprzowej,
  • 1 kostka bulionu warzywnego,
  • pieprz, sól,
  • mąka do obtoczenia mięsa,
  • olej do smażenia,
  • Sos paprykowo – czosnkowy REYPOL.
Wieprzowinę pokroić w grube plastry i rozbić tłuczkiem. Następnie doprawić solą i pieprzem i pozostawić na około godzinę w lodówce. Po tym czasie, kotlety obtoczyć w mące i delikatnie podsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Dodać Sos paprykowo - czosnkowy REYPOL i zalać bulionem, tak aby płyn przykrył całe mięso (można też całość przełożyć do garnka i gotować). Całość dusić około godziny, uważając aby potrawa się nie przypaliła. Gotowe danie podawać z kaszą, ryżem lub makaronem.


Sos pomidorowy z dodatkiem cebuli, papryki, ogórków, cukinii oraz specjalnej kompozycji przypraw charakterystycznych dla Meksyku. Sos ten doskonale nadaje się jako dodatek do wędlin, dań mięsnych na gorąco, ryżu, gotowanej fasoli i placków kukurydzianych, zapiekanek serowych, makaronów, pizzy, hot-dogów, gyrosa.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 6 kg

Kurczak po meksykańsku

Składniki:
  • 4 udka z kurczaka,
  • sól,
  • ostra papryka lub chili,
  • czosnek granulowany,
Sos:
  • Sos meksykański REYPOL,
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli,
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej,
  • sól,
  • pieprz.
Udka kurczaka natrzeć przyprawami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w temperaturze 180°C przez 25 – 30 minut. Sos meksykański REYPOL podgrzać w garnku i doprawić według upodobań (chili). Dodać fasolę czerwoną i kukurydzę konserwową. Gotować przez chwilę. Gotowe udka polać sosem, podawać z ryżem.

Chipsy domowe z pikantnym dipem meksykańskim

Składniki:
  • Ziemniaki – 1 kg,
  • olej rzepakowy - 1 litr,
  • mieszanina przypraw: papryka słodka i ostra, sól, chili – według uznania,
  • Sos meksykański REYPOL.
Ziemniaki obrać, umyć i osuszyć, a następnie pokroić na tarce w cienkie plasterki. Do garnka wlać olej, wrzucać do rozgrzanego tłuszczu plasterki ziemniaków i smażyć do uzyskania złocistego koloru. Gotowe chipsy wyciągnąć z garnka i osuszyć ręcznikiem jednorazowym z nadmiaru tłuszczu. Następnie posypać gotową mieszanką przypraw. Przekąskę podawać z Sosem meksykańskim REYPOL. Dla zaostrzenia smaku możemy doprawić sos chili lub innymi przyprawami według upodobań.
Copyright © REYPOL sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.                         Informacja o cookies            Concept, design & code by Superbrand sp. z o.o.