Sos na bazie majonezu z dodatkiem cebuli, ogórków konserwowych, pieczarek i przypraw. Charakteryzuje się kremową strukturą z widocznymi kawałkami warzyw i grzybów. Idealnie nadaje się do sałatek, wędlin, zimnego mięsa, gotowanych jaj, ryb, owoców morza, frytek.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 5 kg

Jajka faszerowane z sosem tatarskim

Składniki:
  • 8 jajek
  • tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka
  • przyprawy: sól, pieprz i koperek – do smaku
  • Sos tatarski REYPOL
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Następnie przekroić na pół i wydrążyć z nich żółtka. Wydrążone żółtka połączyć z łososiem i doprawić do smaku solą, pieprzem i koperkiem. Jajka ułożyć na talerzu, na każdym położyć farsz z tuńczyka, a następnie Sos tatarski REYPOL. Ozdobić koperkiem lub natką pietruszki.

Sałatka z sosem tatarskim

Składniki:
  • 300 g pieczarek
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki masła
  • 250 g makaronu (np. penne)
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki groszku
  • 3 ogórki kiszone
  • przyprawy: sól, pieprz i natka pietruszki – do smaku
  • Sos tatarski REYPOL
Makaron ugotować al dente wg sposobu przygotowania na opakowaniu, następnie przelać go zimną wodą i pozostawić do wystygnięcia. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i usmażyć na maśle i również wystudzić. Ogórki i jajka pokroić w kostkę. Dodać odcedzony groszek i kukurydzę. Połączyć ze sobą wszystkie składniki i doprawić do smaku solą i pieprzem. Do sałatki dodać Sos tatarski REYPOL i natkę pietruszki, dokładnie wymieszać.


Sos na bazie majonezu z dodatkiem specjalnie wyselekcjonowanych ziaren gorczycy oraz przypraw. Charakteryzuje się kremową strukturą z wyraźnie wyczuwalnymi ziarnkami gorczycy. Doskonale nadaje się do potraw takich jak: jajka, śledzie, wędliny i dania z grilla jako
dodatek podnoszący walory smakowe.
Opakowania: butelka plastikowa 1 kg/wiaderko plastikowe 5 kg

Polędwiczki w sosie musztardowym

Składniki:
  • 4 polędwiczki wieprzowe,
  • 4 łyżki miodu,
  • 3 łyżki musztardy Dijon,
  • przyprawy: pieprz, sól, majeranek, tymianek,
  • olej roślinny do smażenia,
  • bulion warzywny w kostce,
  • Sos musztardowy REYPOL.
Polędwiczki natrzeć solą,pieprzem i ziołami oraz zalać marynatą przygotowaną z miodu i musztardy Dijon. Tak zamarynowane mięso wstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Po wyjęciu z lodówki podsmażyć na rozgrzanym oleju do momentu aż się zarumienią. Następnie podlać danie bulionem (1 szklanka) i dusić aż polędwiczki będą miękkie. Po tym czasie dodać Sos musztardowy REYPOL i dusić ok. 3 minut. Polędwiczki najlepiej podawać z gotowanymi ziemniakami i duszonymi warzywami.

Tofu w sosie musztardowym

Składniki:
  • 300 g tofu naturalnego,
  • 1 szklanka bulionu warzywnego,
  • oliwa z oliwek do smażenia,
  • natka pietruszki,
  • Sos musztardowy REYPOL – ok. 6 łyżek.
Tofu pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni przez kilka minut, aż się zarumieni. Następnie wlać bulion warzywny i dusić aż odparuje większość płynu (ok. 10 minut). Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i Sos musztardowy REYPOL i dusić jeszcze przez 3 minuty. Najlepiej podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.


Sos na bazie majonezu z dodatkiem czosnku oraz specjalnie dobranej mieszanki przypraw. Charakteryzuje się kremową strukturą z wyczuwalnymi granulkami czosnku. Idealnie nadaje się do: sałatek, dań z grilla, pizzy, jajek, wędlin, serów i tostów.
Opakowania: butelka plastikowa 1 kg/wiaderko plastikowe 5 kg

Chrupiące bagietki z sosem czosnkowym

Składniki:
  • 1 bagietka,
  • 250 g pieczarek,
  • 1 mała cebula,
  • ok. 300 g żółtego sera,
  • olej roślinny do smażenia,
  • natka pietruszki,
  • przyprawy: sól, pieprz,
  • Sos czosnkowy REYPOL.
Bagietkę pokroić w kromki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć z posiekaną cebulką przez kilka minut na rozgrzanym oleju. Gotowy farsz rozłożyć na kromkach bagietki, posypać je natką pietruszki i serem i zapiekać w temperaturze 200°C prze ok. 8 minut. Podawać z Sosem czosnkowym REYPOL.

Sałatka z sosem czosnkowym

Składniki:
  • 1 średniej wielkości kapusta pekińska,
  • 3 średnie pomidory,
  • 1 ogórek świeży,
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej,
  • 1 puszka groszku konserwowego,
  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • przyprawy: sól, pieprz,
  • Sos czosnkowy REYPOL.
Kapustę pekińską, pomidory i ogórka umyć i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić,obrać i pokroić w kostkę. Połączyć ze sobą wszystkie składniki, dodać odsączone kukurydzę i groszek. Dokładnie wymieszać, dodać Sos czosnkowy REYPOL, wymieszać i doprawić według uznania solą i pieprzem.
Copyright © REYPOL sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.                         Informacja o cookies            Concept, design & code by Superbrand sp. z o.o.