Produkty otrzymane z wysokiej jakości owoców. Mają zastosowanie jako doskonałe nadzienia do wszelkiego rodzaju szarlotek przyrządzanych i spożywanych zarówno na zimno jak i na ciepło. Są wyśmienitymi dodatkami do ciast ze wsadem owocowym np. kruchego, francuskiego, biszkoptowego oraz pieczywa cukierniczego np. drożdżówek. Ze względu na widoczne kawałki jabłek, nasze produkty mogą być stosowane do dekoracji deserów i lodów. Znajdują również zastosowanie jako składnik potraw np. jako nadzienie do naleśników, makaronu, potraw z ryżu.




Produkty otrzymany przez gotowanie wysokiej jakości jabłek z dodatkiem cukru i kwasku cytrynowego.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 6,12 kg

Zapiekanka z ryżem

Składniki:
  • 2 woreczki ryżu (po 100 g),
  • 1,5 l mleka,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • Jabłko prażone deserowe REYPOL.
Mleko wlać do garnka, dodać cukier i zagotować pilnując aby nie wykipiało. Włożyć woreczki z ryżem i gotować na małym ogniu według przepisu na opakowaniu. Odsączyć ryż i wyłożyć do dużego naczynia żaroodpornego. Na ryż położyć Jabłko prażone deserowe REYPOL, posypać cynamonem według upodobań i zapiec. Piec w temperaturze 180°C przez 15 - 20 minut.

Szarlotka

Składniki:
  • 0,5 kg mąki,
  • 250 g margaryny,
  • 3 łyżki cukru,
  • 3/4 szklanki cukru pudru,
  • 4 jajka,
  • 2 łyżki śmietany 18%,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 5 łyżek bułki tartej,
  • Jabłko prażone deserowe REYPOL.
Do mąki dodać ok 200 g margaryny, cukier, 4 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i zagnieść ciasto. Pod koniec zagniatania dodać 2 łyżki śmietany. Wyrobić ciasto do uzyskania lekko lepkiej, gładkiej i jednolitej masy. Podzielić ciasto na pół i do jednej części dodać 3 łyżki bułki tartej, zagnieść i schować na 15 minut do zamrażalnika. Blaszkę dopieczenia posmarować pozostałą margaryną i posypać bułką tartą.
Drugą porcję ciasta wyłożyć na dno formy i ponakłuwać widelcem. N ciasto wyłożyć warstwę Jabłek prażonych deserowych REYPOL. Ubić pianę z 4 białek i 3/4 szklanki cukru pudru. Cukier należy dodawać stopniowo. Wyłożyć pianę na jabłka. Ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce na warstwę piany. Piec w rozgrzanym piekarniku do temperatury 200°C przez 45 minut.



Produkty otrzymany przez gotowanie wysokiej jakości jabłek oraz brzoskwiń z dodatkiem cukru i kwasku cytrynowego.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 6 kg

Trójkąciki francuskie z nadzieniem jabłkowo-brzoskwiniowym

Składniki:
  • Mrożone ciasto francuskie – ok. 10 kwadracików o boku 12 cm,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki ziarna sezamu.
  • Jabłko prażone z brzoskwinią REYPOL.
Mrożone ciasto francuskie (kwadraty o boku 12 cm) rozłożyć i pozostawić do rozmrożenia. Po tym czasie oddzielić białko od żółtka i posmarować białkiem krawędzie kwadratów. Na środek każdej porcji wyłożyć ok. 1,5 łyżki nadzienia jabłkowo-brzoskwiniowego. Kwadraciki złożyć na pół i dokładnie zlepić za pomocą widelca. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym i ułożyć na niej trójkąciki. Ciasteczka posmarować żółtkiem i posypać ziarnami sezamu. Piec w temperaturze 200°C przez ok 20 minut.

Kruche ciasteczka z jabłkami

Składniki:
  • 300 g mąki,
  • 300 g masła,
  • 300 g twarożku kremowego,
  • cukier puder, cynamon – według upodobań.
  • Jabłka prażone z brzoskwinią REYPOL.
Przesiać mąkę, dodać twarożek i masło,a następnie dokładnie rozrobić. Ciasto wstawić do lodówki na ok. 20 minut. Po tym czasie należy ciasto rozwałkować do grubości ok. 5 mm i wykroić z niego kółka za pomocą szklanki. Na środku każdej porcji kładziemy łyżeczkę nadzienia z Jabłek prażonych z brzoskwinią REYPOL, składamy na pół i zaklejamy pomagając sobie widelcem. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 10 – 15 minut, do momentu aż się zarumienią. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy ciasteczka cukrem pudrem i cynamonem.



Produkty otrzymany przez gotowanie wysokiej jakości jabłek oraz moreli z dodatkiem cukru i kwasku cytrynowego.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 6 kg
 


Produkt na bazie jabłek otrzymany przez gotowanie przecieru owocowego z dodatkiem cukru, kwasku cytrynowego oraz dodatków smakowych. Charakteryzuje się intensywnym słodkim, owocowym smakiem. Wyczuwalny aromat jabłek, wiśni oraz truskawek, daje efekt ogólnego wieloowocowego smaku. Nasza marmolada może być wykorzystywana w przemyśle cukierniczym do produkcji pączków, drożdżówek oraz ciast kruchych i biszkoptowych. Stanowi doskonały dodatek do naleśników, gofrów czy tostów. Produkujemy również marmoladę o smaku różanym i wiśniowym.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 12 kg

Bułeczki drożdżowe z marmoladą

Składniki:
  • 500 g mąki,
  • 40 g drożdży,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 żółtka,
  • 70 g cukru,
  • 50 g margaryny,
  • skórka cytryny,
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii,
  • szczypta soli,
  • Marmolada wieloowocowa REYPOL,
  • 1 jajko do posmarowania bułeczek.
Przygotować rozczyn z drożdży roztartych z 1 łyżką cukru, mleka i 2 łyżek mąki. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Żółtka utrzeć z cukrem. Mąkę przesiać przez sito, a masło roztopić i odstawić do ostudzenia. Wyrośnięty rozczyn połączyć z mąką, żółtkami i szczyptą soli. Wymieszać wszystkie składniki. Gdy ciasto zostanie wyrobione i będzie odchodziło od ręki, dodawać powoli roztopione masło. Nie przerywając wyrabiania dodać ekstrakt z wanilii i startą na tarce skórkę z cytryny.
Po dokładnym wymieszaniu z tłuszczem zakończyć wyrabianie. Miskę z ciastem przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkować je na grubość 2-2,5 cm i wykrawać krążki za pomocą np. szklanki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem pergaminowym, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Gdy bułeczki wyrosną, zrobić w środku każdej z nich wgłębienie małą łyżeczką. Do każdego wgłębienia nałożyć po 1 łyżeczce Marmolady wieloowocowej REYPOL. Posmarować bułeczki rozmąconym jajkiem. Wstawić nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 170°C na złoty kolor przez 25-30 minut.

Kruche ciasteczka z marmoladą

Składniki:
  • 1 szklanka mąki,
  • 150 g masła,
  • 150 g cukru,
  • 2-3 żółtka,
  • Marmolada wieloowocowa REYPOL.
Połączyć wszystkie składniki wyrabiać do uzyskania jednolitej masy. Surowe ciasto włożyć na ok. godziną do lodówki. Po tym czasie rozrobić i rozwałkować do grubości ok. 1 cm. W każdym krążku zrobić za pomocą małej łyżeczki wgłębienie i do środka włożyć Marmoladę wieloowocową REYPOL. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Copyright © REYPOL sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.                         Informacja o cookies            Concept, design & code by Superbrand sp. z o.o.