Sos pomidorowy z dodatkiem pieczarek, cebuli, cukinii, papryki oraz mieszanki przypraw. Ma zastosowanie w piekarnictwie przy produkcji pizzy, pizzerek zapiekanek oraz paluchów pizzowych. Użycie gotowego sosu skraca czas przygotowania w/w produktów co w efekcie obniża koszty produkcji. Blaty pizzy smarowane są sosem, posypywane wiórkami żółtego sera i wsadzane do pieca gdzie są zapiekane.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 5,7 kg

Leczo z kiełbasą

Składniki:
  • Farsz warzywno-pieczarkowo-pomidorowy - Leczo REYPOL
  • 100 g boczku wędzonego
  • 500 g kiełbasy suchej
Pokroić kiełbasę w plasterki i boczek w drobne paseczki.
Podsmażyć je na rozgrzanym oleju przez kilka minut.
Następnie dodać Farsz warzywno-pieczarkowo-pomidorowy REYPOL i chwilę poddusić.
Podawać z gotowanym ryżem lub z kromką chleba.

Pizzerka Wegetariańska

Składniki - ciasto:
  • 100 g Drożdży
  • 1 szklanka letniej wody
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta cukru
  • Białko jaja do posmarowania ciasta przed pieczeniem
Dodatki:
  • Farsz warzywno-pieczarkowo-pomidorowy - Leczo REYPOL
  • ser żółty
  • oregano.
Ciasto
Drożdże i cukier rozpuścić w wodzie.
Następnie dodać olej i stopniowo dodawać mąkę, ciągle mieszając.
Rozrabiać ciasto kilka minut do momentu otrzymania jednolitej masy. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na około 20 minut.
Jak ciasto wyrośnie, rozwałkować i formować placki o średnicy ok. 15 cm.
Każdy placek posmarować roztrzepanym białkiem.
Gotowe placki posmarować Farszem warzywno – pieczrkowo - pomidorowym REYPOL, posypać żółtym serem i oregano.
Piec w temperaturze 180°C przez 20 minut.


Farsz zawiera w swoim składzie: kapustę kwaszoną, krojone pieczarki, cebulę, marchew oraz mieszankę przypraw. Doskonale nadaje się jako farsz do pierogów, pasztecików, krokietów, kapuśniaków. Ze względu na swoje walory smakowe oraz szybkość i wygodę w zastosowaniu chętnie jest wykorzystywany w gastronomii. Farsz z kapusty i pieczarek dostępny jest w dwóch smakach: pikantny i łagodny oraz bez dodatku pieczarek.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 5 kg

Kotlety schabowe z farszem z kapusty i pieczarek

Składniki:
  • 500 g mięsa wieprzowego (schab),
  • sól 1 szczypta,
  • pieprz 1 szczypta,
  • tłuszcz do smażenia 3 łyżki,
  • jajko 1 szt,
  • bułka tarta (do panierki) 2 łyżka,
  • Farsz z kapusty i pieczarek REYPOL.
Mięso pokroić i rozbić na cienkie kotlety. Posolić, doprawić do smaku pieprzem i odstawić do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu z lodówki, nadziewać każdą porcję farszem, a następnie zawinąć. Zamoczyć gotowego kotleta w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z każdej strony do momentu uzyskania złocistej barwy. Podawać z ziemniakami i surówką.

Pierogi z kapustą i pieczarkami

Składniki - ciasto:
  • 40 dag mąki,
  • 1 jajko,
  • 1 szczypta soli,
  • 3/4 szklanki wody,
  • Farsz z kapusty i pieczarek REYPOL.
Mąkę przesiać przez sito, a następnie dodać do niej sól, wodę oraz jajko. Dobrze wyrobić ciasto, aby uzyskać jednolitą, elastyczną masę. Cienko rozwałkować ciasto i wykroić z niego okręgi. Każdą porcję nadziewać Farszem z kapusty i pieczarek REYPOL, złożyć na pół i dokładnie zlepić pierożki. Gotowe pierogi gotować w dużej ilości osolonego wrzątku.

Kapuśniaczki

Składniki:
  • 300 g maki pszennej,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżeczka drożdży instant,
  • 2 łyżki oleju,
  • 180 ml mleka.
  • Farsz z kapusty i pieczarek lub farsz kapuściany REYPOL.
Podgrzać mleko, aby było bardzo ciepłe, następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić ciasto. Gdy uzyskamy gładkie i jednolite ciasto posmarować je olejem, włożyć do miski i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę. Po tym czasie ponownie zagnieść ciasto i rozwałkować do grubości ok. 5 mm. Wyciąć z ciasta za pomocą szklanki okręgi. Każdą porcję ciasta nadziać gotowym Farszem kapuścianym REYPOL, złożyć na pól i dokładnie zlepić, pomagając sobie widelcem. Kapuśniaczki ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w temperaturze 200°C przez ok. 20 minut (do uzyskania złocistej skórki).

Ziemniaki zapiekane z kapustą

Składniki:
  • 300 g maki pszennej,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżeczka drożdży instant,
  • 2 łyżki oleju,
  • 180 ml mleka.
  • Farsz z kapusty i pieczarek lub farsz kapuściany REYPOL.
Ziemniaki obrać, umyć i podgotować. Pokroić i usmażyć boczek, a następnie dodać go do kapusty. Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry i układać wraz z farszem kapuścianym warstwami w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać w temperaturze 180°C przez 30 minut.


Farsz zawierający w swoim składzie naturalne pieczarki i cebule oraz odpowiednio skomponowaną mieszankę przypraw. Doskonały składnik do zapiekanek, pizzy i bułek z pieczarką. Sprawdza się też jako farsz do pierogów, pasztecików, krokietów czy wytrawnych naleśników. Z powodzeniem wykorzystywany jest jako dodatek podnoszący walory smakowe dań mięsnych.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 5 kg

Roladki z piersi kurczaka z farszem pieczarkowym

Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka,
  • 3 jajka,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól, pieprz,
  • bułka tarta,
  • olej roślinny do smażenia,
  • Farsz pieczarkowy REYPOL.
Piersi z kurczaka podzielić na porcje i rozbić tłuczkiem. Przygotować w naczyniu marynatę: roztrzepać jajka, dodać posiekany czosnek i przyprawy. Mięso ułożyć w misce z marynatą i wstawić na ok. 15 minut do lodówki. Po tym czasie, wyjąć mięso z lodówki i każdą porcję nadziać Farszem pieczarkowym REYPOL, zawinąć w rulonik i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, do czasu gdy mięso zarumieni się na złoty kolor z obu stron.

Paszteciki z farszem pieczarkowym

Składniki - ciasto:
  • 250 g mąki,
  • 250 g masła,
  • 1/2 łyżeczki soli,
Składniki - nadzienie:
  • 100 g boczku wędzonego,
  • 2 cebule,
  • 400 g Farszu pieczarkowego REYPOL,
  • 1/8 l śmietany,
  • sól i biały pieprz.
Do mąki dodać szczyptę soli i rozdrobnione masło. Wyrobić ciasto i włożyć je na pół godziny do lodówki. Do Farszu pieczarkowego REYPOL dodać podsmażony na chrupko boczek. Po wyjęciu ciasta z lodówki ponownie je zagnieść, cienko rozwałkować i wykroić kwadraty o boku długości 10 cm. Do każdego kwadracika nałożyć łyżkę farszu, złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi, najlepiej za pomocą widelca. Nakłuć paszteciki w kilku miejscach, posmarować śmietaną i piec w temperaturze 180°C, aż się przyrumienią (ok. 15 minut).


Farsz warzywno-grzybowy, który jest skomponowany z sosem pomidorowym. Zawiera on w swoim składzie: naturalne pieczarki i cebule oraz odpowiednio dobraną mieszankę przypraw. Jest on doskonałym składnikiem zapiekanek, pizz i paluchów pizzowych. Sprawdza się też jako dodatek podnoszący walory smakowe dań mięsnych.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 5 kg

Mini zapiekanki z farszem pieczarkowo-pomidorowym

Składniki:
  • 500g mięsa mielonego wieprzowego,
  • sól, pieprz, koperek,
  • olej roślinny do posmarowania naczynia,
  • tarty żółty ser,
  • Farsz pieczarkowo - pomidorowy REYPOL.
Mięso doprawić solą i pieprzem i podzielić na 2 porcje. Posmarować naczynie żaroodporne olejem i wyłożyć pierwszą porcję mięsa. Na mięsie ułożyć Farsz pieczarkowo - pomidorowy REYPOL i przykryć go resztą mięsa mielonego. Całość posypać koperkiem i serem żółtym. Piec w temperaturze 200°C przez ok. 25 minut.

Naleśniki z farszem pieczarkowym

Składniki - ciasto:
  • 150 g mąki,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • szczypta soli,
  • woda,
  • olej roślinny do smażenia,
  • tarty żółty ser,
  • Farsz pieczarkowo – pomidorowy REYPOL.
Do mąki dodać jajka, mleko, sól oraz wodę (około 1/2 szklanki) do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Naleśniki smażyć z dwóch stron na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju roślinnego. Następnie posmarować je Farszem pieczarkowo – pomidorowym REYPOL i posypać serem żółtym. Zawinąć naleśniki i smażyć z obu stron na złoty kolor.


Farsz warzywny, który zawiera w swoim składzie naturalny mielony szpinak, cebulę oraz doskonale skomponowaną mieszankę przypraw. Nasz farsz charakteryzuje się smakiem i aromatem świeżego szpinaku z wyraźnie wyczuwalnym aromatem czosnku. Kompletny produkt do zastosowań piekarskich i gastronomicznych. Polecany jako nadzienie do ciastek francuskich, pasztecików, krokietów, lazanii, pierogów, naleśników, tart. Jest także doskonałym dodatkiem do dań obiadowych: ryb, mięs, makaronów a także jaj, sufletów, placków oraz zapiekanek.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 5 kg

Jajka w sosie szpinakowym

Składniki:
  • Farsz szpinakowy REYPOL,
  • Śmietana,
  • ser Feta,
  • olej roślinny,
  • 8 jajek ugotowanych na twardo.
Farsz szpinakowy REYPOL podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać śmietanę i ser feta. Doprawić do smaku. Jajka przekroić na połowę. Na półmisek wylać sos szpinakowy, ułożyć połówki jajek. Podawać zaraz po przygotowaniu z pieczywem czosnkowym lub ziemniakami pure.

Naleśniki ze szpinakiem

Składniki - ciasto:
  • 150 g mąki,
  • 2 jajka,
  • szklanka mleka,
  • szczypta soli,
  • woda,
  • olej roślinny do smażenia.
Składniki - nadzienie:
  • 300 g - Farszu szpinakowego REYPOL,
  • 1 jajko,
  • ok. 50 g sera Feta,
  • Olej roślinny do smażenia,
  • Do smaku: pieprz, sól, czosnek.
Składniki - sos beszamelowy:
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • półtorej szklanki mleka,
  • przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
Ciasto.
Do mąki dodać jajka, mleko, sól oraz wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta (około 1/2 szklanki). Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Naleśniki smażyć z dwóch stron na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju roślinnego. Następnie posmarować je farszem.

Nadzienie.
Na rozgrzaną patelnię wkładamy Farsz szpinakowy REYPOL, dodajemy przyprawy według uznania oraz ser Feta. Po kilku minutach dodajemy jajko w celu zagęszczenia farszu. Gotowym farszem smarujemy naleśniki i zawijamy. Gotowe naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy sosem beszamelowym i posypujemy serem. Zapiekamy 10 min w temperaturze 180°C.

Sos beszamelowy.
Rozpuścić masło w garnuszku, następnie dodać mąkę ciągle mieszając, dbając o to żeby rozprowadzić ją równomiernie i nie przypalić. Dodawać powoli mleko, ciągle mieszając i czekając aż sos zgęstnieje. Następnie ściągnąć sos z ognia i dodać przyprawy według upodobań.

Lasagne ze szpinakiem

Składniki:
  • 1 opakowanie makaronu Lasagne,
  • tarty żółty ser,
  • masło do smarowania naczynia żaroodpornego.
Składniki - farsz:
  • 400 g - Farszu szpinakowego REYPOL,
  • 100 g sera Feta,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki gęstej śmietany,
  • olej roślinny do smażenia,
  • przyprawy: sól, pieprz.
Składniki - sos beszamelowy:
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • półtorej szklanki mleka,
  • przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
Farsz.
Na rozgrzanym oleju poddusić Farsz szpinakowy REYPOL. Gdy farsz już będzie gorący dodać rozgnieciony czosnek, śmietanę i ser Feta. Całość dusić jeszcze przez chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Rozpuścić masło w garnuszku, następnie dodawać mąkę ciągle mieszając, dbając o to żeby rozprowadzić ją równomiernie i nie przypalić. Dodawać powoli mleko, ciągle mieszając i czekając aż sos zgęstnieje. Następnie ściągnąć sos z ognia i dodać przyprawy według upodobań.

Po przygotowaniu wszystkich składników, posmarować naczynie żaroodporne masłem i przystąpić do układania warstw w następującej kolejności: makaron, farsz szpinakowy, ser żółty, sos beszamelowy, makaron, farsz szpinakowy, ser żółty, sos beszamelowy i na końcu makaron posypany serem żółtym.


Farsz zawierający w swoim składzie duszoną na złocisty kolor cebulę oraz odpowiednio skomponowaną mieszankę przypraw. Stanowi doskonały dodatek do cebularzy, pizzerek, paluchów jak również ciasta chlebowego. Może być stosowany jako składnik różnego rodzaju nadzień piekarniczych i gastronomicznych.
Opakowanie: wiaderko plastikowe 5 kg

Cebularze

Składniki - ciasto:
  • 25 g świeżych drożdży,
  • 500 g mąki,
  • 1/2 szklanki ciepłego mleka,
  • 1 łyżka masła,
  • 2 łyżki oleju,
  • 3 jajka,
  • sól do smaku,
  • Farsz cebulowy REYPOL,
  • 2 łyżki maku.
Farsz.
Farsz cebulowy REYPOL mieszamy z makiem.

Ciasto.
Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłego mleka, dodać mąkę i 2 żółtka. Dodać roztopione masło, szczyptę soli, olej i resztę mleka. Dokładnie wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie uformować z ciasta okręgi i pozostawić na blasze jeszcze przez kilka minut (do ponownego wyrośnięcia). Placki posmarować roztrzepanym jajkiem i ułożyć na nich farsz z cebuli. Piec w temperaturze 180°C przez pół godziny.

Krokiety z farszem cebulowym

Składniki:
  • Farsz cebulowy REYPOL ok. 300 g,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 100 g tartego żółtego sera,
  • przyprawy do smaku: sól, pieprz.
Składniki - ciasto:
  • 150 g mąki,
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • szczypta soli,
  • woda,
  • olej roślinny do smażenia.
Składniki - panierka:
  • 1 jajko,
  • bułka tarta.
Do mąki dodać jajka, mleko, sól oraz wodę (około 1/2 szklanki) do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta . Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Naleśniki smażyć z dwóch stron na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju roślinnego. Następnie posmarować je farszem i uformować krokiety. Gotowy krokiet obtoczyć w jajku i bułce tartej. Obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Copyright © REYPOL sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.                         Informacja o cookies            Concept, design & code by Superbrand sp. z o.o.